חברי העמותה לזכויות בעלי חיים "אנונימוס" קיימו אתמול (חמישי) הפגנת מחאה מול משרדי ארגון מגדלי העופות בתל אביב בדרישה לשפר את תנאי הגידול של תרנגולות בארץ. לטענת חברי העמותה מפרסמים מגדלי עופות מידע לגבי תנאי הגידול של תרנגולות שממנו ניתן להבין כאילו מסתובבות בשטח ירוק ופתוח, בזמן שהן נמצאות בתוך כלובים צפופים, כשהן סובלות ממחנק, צמא ורעב.
ההפגנה היא חלק מקמפיין חדש של העמותה , שנקרא 'הביצה שהתחפשה", נגד מה שמכונה "ביצי חופש". העמותה טוענת כי יש מגדלי עופות המוכרים ביצים תחת ההגדרה של ביצי חופש ומציגים תרנגולות המהלכות בחופשיות על כרי דשא או דוגרות בקיני קש רחבים. כאשר בפועל, במשקים רבים נמשך גידול התרנגולות במה שנקרא "כלובי סוללה". אלה הם כלובים ארוכים וצפופים שבהם לא יכולות התרנגולות לנוע או למתוח כנפיים. הן מתקיימות בתנאים של רעב וצמא.
לטענת אנונימוס, שיטת הגידול הנהוגה בישראל נאסרת באופן הדרגתי באיחוד האירופאי ומשווקי ביצים באירופה מחויבים לסמן בבירור את מקור הביצים ולכתוב האם מדובר בגידול בכלובים.